Så väljer du rätt säng – Guide för att köpa rätta sängen

Att köpa en ny säng är inte det enklaste – framförallt inte om det finns hundratals olika sängar i olika prisklasser att välja på.

I denna guide kommer jag att gå igenom med dig vad du ska tänka på när du ska köpa en ny säng, och vilka fällor som finns att undvika när du kollar på sängar.

Undvik säng försäljare som vill luta på dig dyra sängar.

För att göra ett bra sängköp behöver du få din säng till ett bra pris, idag är det stenhård konkurrens bland säng försäljare och de är beredda att göra bad som helst för att du ska köpa deras säng.

För att undvika att bli lurad i din nästa sängaffär så ska du undvika sängbutiker som har tränade säljare som är proffs på att få dig att öppna plånboken.

Dessa säljare är idag mer slipade och vassare än bilförsäljare, och framförallt märker du inte att de är försäljare på de vis som du förr kunde se på bilförsäljare.

Tre enkla sätt att slippa säng försäljare i sängbutiken

  • Be dem snällt men ändå bestämt att få kika på sängarna de har i butiken själv en stund, när du har testat ett par olika modeller kan du nu fråga dem om hjälp med vad som är skillnaden mellan två favoriter.
  • Ge dem inte ens ett lillfinger, för de hugger på minsta lilla sak du säger och använder det emot dig sedan.
  • Gör det klart och tydligt redan från start flera gånger att du inte kommer att köpa en säng idag, och gå sedan hem och tänk på saken över en natt.

Så vet du om en säng är bra eller inte

Som vanlig konsument är det inte enkelt att veta hur vida en säng är bra eller inte, oftast är man ganska utlämnade till vad säng försäljare säger.

Men ta det lugnt och ta inte förhastade beslut bara för att det känns bra just nu, alla försäljare är nämligen ute efter att få dig att känna just den känslan som får dig att köpa just deras sängar.

Ta det lugnt och metodiskt och gå igenom många olika sängar, hitta din favorit bland dem och skriv ner vad den sängen heter i din mobiltelefon.

När du kommer hem kan du gå in och läsa recensioner och bäst i test av din säng på sidor som Sängar.com för att få ett bättre helhetsperspektiv av den eventuella sängen du är sugen på att köpa.

Så får du rätt pris på sängen

Det finns många tusen att spara på att våga pruta på sängar, de flesta sängbutiker har skyhöga marginaler på sina sängar och kan ge väldigt mycket i rabatt på em säng.

Med tanke på den rådande konkursen som råder på Säng marknaden så gör nästan alla butiker vad som helst för att du ska köpa deras säng istället för en annan sängbutiks sängar.

Var lite tuff här och säg att du ska ha minimum 15% i rabatt på sängen efter det att du har fått alla de rabatter som alla andra också får. Om du bara går rakt på sak och säger att du tar sängen om du får 15% i rabatt så kommer de att ge med sig och ge dig sängen för det priset.

Vilket säng test kan du lita på?

Tyvärr så går det knappt att lita på något utav de företag som utför test på sängar nuförtiden. Alla förutom SangTest.se är köpta av de olika sängbutiker och säng tillverkare som finns på marknaden.

Företag som bäst i test och testfakta är idag väldigt styrda av de faktum att någon beställer ett test av dem, och naturligtvis så vinner alltid de företaget som beställt testet av sin säng.

För att vara säker på att de är ett trovärdigt test av sängarna som är med i testet så måste det vara ett helt oberoende företag som ligger bakom testet.

Hur vet du om du ska ha en Kontinentalsäng, Ramsäng eller Ställbar Säng?

För att veta vilken typ av säng du ska ha så måste du först själv göra en bra behovsanalys av vad det är du behöver. Om du går in i en sängbutik och låter dem göra en åt dig så kan jag garantera att du helt plötsligt behöver en säng med motor och som kostar dig en förmögenhet.

Dessa säljare som är i sängbutiker nuförtiden är slipade och vet vilka ömma punkter de ska trycka på för att få dig att känna att du måste ha en svindyr säng, fast att du kanske egentligen bara var ute efter en ny skön säng som du kunnat hittat billigt.

Skillnaden mellan kontinentalsängar, ramsängar och en ställbar säng är faktiskt inte så stor, men prislappen kan skilja avsevärt mellan de olika sängtyperna.

Varför är det rea på alla sängar?

Nästan alla sängar man ser i de olika butikerna nuförtiden är det halva priset på, och det borde få dig avskräckt från att köpa en säng med så mycket i rabatt.

Det ända som det säger är vilka oerhörda marginaler som sängbutikerna faktiskt har på sina produkter som de säljer. Att madrass marknaden och sängar har blivit så himla lukrativt att sälja beror på att det är lätt att spela på ditt samvete att du inte är en bra människa om du inte sover gott, vilket du naturligtvis inte kan göra om du inte köper en svindyr hästens säng eller liknande.