Är Juul den bästa Pod Vape eller vad?

Vaping är en populär aktivitet, en som har en riktig twist för 21-talet. Tekniken bakom vaping är relativt ny. Konsekvenserna av att göra det är mystiska och potentiellt mycket farliga. Och ändå verkar vaping bättre än vad människor i 1900-talet gjorde till sina kroppar, nämligen att röka cigaretter. Om du gör det eller bara vill ha en ny hobby är vape pennor ett ganska enkelt sätt att komma igång.
Men allvarligt, fortsätt med försiktighet. Många vape ejuice sorter innehåller nikotin som är beroendeframkallande och skadligt. Vape pennor är reglerad samma som tobak cigaretter av Food and Drug Administration (FDA), vilket innebär att du måste vara 18 eller äldre för att köpa dem. Dessa ansvarsfrister är särskilt relevanta just nu eftersom de företag som säljer dem kommer under ökad granskning. Just denna vecka meddelade Juul, det största vapingsföretaget i landet, att det skulle sluta sälja de flesta av sina smakrika bössor i butikerna och skulle minimera sin närvaro på sociala medier efter att ha kritiserat för marknadsföring till minderåriga.

Så förutsatt att du är laglig och okej med hälsoriskerna, låt oss börja dig vejpa! För den här upplagan av Battlemodo tog vi tre av de bästa vape pennorna på marknaden – Juul, Rubi och myblu – och sätta dem genom wringer för att ta reda på vilken som är bäst. Våra tre slag – moln, batteri och smak – täcker de viktigaste aspekterna av att använda och njuta av enheterna. Du kan bli förvånad över vem som kom ut på toppen. (Skämt bara, det gör du förmodligen inte.)


Moln
En del av det roliga med vaping blåser feta moln av ånga. Vissa kallar det för ”moln jagar”. Om det är den erfarenhet du är ute efter är dock vape poddar förmodligen inte för dig. Snygga små vape poddar har mindre batterier som är konstruerade för att vara bärbara mer än någonting, medan specialbyggda mods med större batterier är bäst för molnjakt. Med det sagt kanske du vill simulera rökning med åtminstone ett skinnigt moln. Du kanske också vill ha tillgång till nikotin genom en mer diskret våtupplevelse.

För denna kamp blåste vi moln med alla vapen och mättade resultaten, inte bara molnstorleken utan också hur snabbt det försvann. Rubi, en vapenpenn av Kandypens, producerade det största, tjockaste molnet. Det kan bero på att det finns ett par extra ventiler på sidan av batteriet som gör att du kan dra i mer luft. MyBlu, med e-cigarettjätten Blu, gav också ett ganska tätt moln, även om det var ganska hårt att rita på det. Molnen från båda dessa enheter hängde också ett tag.
Juul-upplevelsen var annorlunda. Beroende på dragningen var molnstorleken nästan lika stor som Rubi och mybluen, men det verkade spridas snabbare. Bryan, min medtester, och jag gillade det här eftersom det ger en mer diskret vaping-upplevelse. Det här är speciellt användbart om du försöker vapna casually utan att göra en stor sak ut av det för att du är cool. Om du tycker att stora moln är coola, borde du tänka på att gå ner till vape-butiken och köpa en mod!

Batteri
Denna kamp är lite mer teknisk än den sista. För att förstå den roll som batteriet spelar i hela våtupplevelsen måste du verkligen lära dig om enhetens grundläggande mekanik.
Huvuddelen av hårdvaran är ett litiumjonbatteri som inte är mycket annorlunda än vad som finns i telefonen. Du laddar upp det och vaping dränerar det ner, baserat på batteriets spänning. Då är det podet som innehåller våtsaften. (Vapsjuice är vätskan som hjälper till att skapa ångan och innehåller ofta nikotin.) Förutom vapsjuice innehåller dessa podar en wick som transporterar vätskan till ett värmeelement som kallas en spole. När du drar på vapen gör batteriet värmen i spolen, vilket förångar vätskan på veken, som du sedan drar in i dina lungor och njuter av. Det är värt att påpeka att Juul och myblu kallar för förfyllda engångsplattor, medan Rubi använder påfyllningsbara bössor som arbetar med vape ejuice av ditt val.

Allt som sagt kommer batteriets storlek att påverka hur länge du kan använda vapnet innan det är dött, men det är inte den enda faktorn. Av de tre vapenpennorna vi testade hade myblu det största batteriet vid 350mAh, och Rubi kom i sekund vid 280mAh. Juul är en uppenbar wimpy 200mAh, även om det också är det enda batteriet som innehåller en accelerometer som säkerställer att batteriet stängs av när du inte använder. Juul är också den enda vape penna vi testat som använder en egen laddare. Det är en liten vagga som pluggar in i en USB-port, och det är också mycket lätt att förlora. Rubi och myblu pennor har en mikro USB-port på batteriet för laddning.
Vår ursprungliga idé för att testa batterierna på dessa dåliga pojkar var ganska dum. Vi skulle bara vejpa från alla tre tills de bara fanns kvar en vape. Det testet gjorde oss snabbt känsliga och illamående, så vi lutade hårdare på våra långsiktiga erfarenheter. Efter några veckor med regelbunden användning fann vi att Juuls punjiga batteri dog på mindre än en dag trots sina fina egenskaper. Myblu s stora batteri varade mer än en dag, även om vi insåg att den arbetar med en högre spänning än det något mindre Rubi-batteriet. I slutet varade Rubi inte bara länge utan laddades också snabbt och arbetade mest konsekvent.

Smak
Smak är typ av en knepig titel för denna kamp. Alla dessa vapenpennor stödjer ett brett utbud av smaker, som vart och ett är tilltalande för olika grupper av människor. Dessa intervall omfattar grundläggande smaker som tobak – som smakar mindre som tobak och mer som generisk vapsmak – liksom mer exotiska sådana som Juuls Cool Cucumber-som smakar som mardrömmar, enligt min mening. Den viktiga punkten är att med Juul och myblu är du begränsad till de smakalternativ som företagen erbjuder eftersom de kommer i förfyllda engångsplattor. Med Rubi kan du välja vapenvätska på planeten och placera den i den påfyllningsbara Rubi poden.
Vad den här striden handlar om är smakkvalitet och konsistens. Oavsett om du gillar det sätt som en viss vapsjuice smakar betyder nästan lika mycket som om ångan själv gör ont i halsen eller får dig att känna dig som gagging. Därifrån är det också viktigt att utbudet av smaker erbjuder en jämförbar upplevelse. Det betyder att ett företags tobaksskivor inte borde vape något bättre än samma företags mango pods. Genom att tänka på slaget på så sätt testade vi helt enkelt ett brett utbud av smaker och böter för att ta reda på vilken vapning som gav den bästa övergripande smak och erfarenhet. Vi lät också en grupp Gizmodo Media-anställda göra ett smakprov, och vi lade upp dessa resultat i vår totala kalkyl.

Resultaten var ganska skarpa i slutet. Utan tvekan kom myblu på sista plats. Medan några av böterna fungerade bra och smakade okej, verkade det mycket som om mybluen levererade ett oförutsägbart, giftigt angrepp på våra sinnen. Myblu läckte också och spottade mer än de andra. Rubi var på något sätt likartad, även om resultaten var mer förutsägbara. Återigen använder denna vape penna refillable pods så att du kan välja din vape juice. Problemet är att dessa refillable pods verkar försämras över tiden, och erfarenheten blir sämre som de gör.

Efter ett par påfyllningar fann jag att en gammal skiva skulle göra ljusbrun vapsjuice till en mörkbrun röra och den ånga som smakade snyggt och rent hade antagit en avskyvärd akriditet.
Det här är Juul som utmärker sig. Denna vape penna och dess pods är konsekvent bra. Varje pod har samma lätta drag och ren smak om podet är fullt eller tomt, och vi har nästan aldrig haft problem med läckage. Ja, Juul pods är dyra på $ 15 till $ 20 per pack. Men du betalar verkligen för kvalitet och konsistens.

Vape pod vinnaren är…
Juul är rent klädd i två av tre slag, och det är den tydliga vinnaren i detta Battlemodo. Det här är vaping motsvarigheten att säga att Apple vinner tävlingen för bästa smartphone. Juul är en av de dyraste vapenpennorna du kan köpa, och många människor är inte ense om hur företaget gör affärer.